Gombold újra! 2014.

Közép-Európa 2014: A régió legnagyobb divateseménye

A Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázatot negyedik alkalommal hirdeti meg a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál, mely idén a pályázók körét tekintve is átlépte az országhatárt. A legfontosabb újdonság, hogy ettől az évtől kezdve a magyarok mellett a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország és Szlovákia) tervezőinek is lehetősége nyílik a versenyen elindulni. A pályázat célja – amellett, hogy rávilágít a régió közös kulturális hagyományaira és történelmi múltjára – az, hogy a kreatív iparágak területén erősítse a regionális együttműködést, és hogy a feltörekvő közép-európai tervezők a nemzetközi divatipar látóterébe is bekerüljenek.

gombold ujra

Ebben az évben a Gombold újra! pályázat témája egymás megismerése. Mit jelent a tagországok lakói számára a többi ország kultúrája, művészete, hagyományai és építészete? Mi jut eszébe egy fiatal divattervezőnek a másik három országról? Mi inspirálhatja őt a régióból? A pályázó feladata, hogy olyan inspirációs forrást válasszon, mely a régió azon három országának valamelyikéhez kapcsolódik, mely nem a pályázó sajátja és ebből indirekt módon merítve, a kortárs divat legfrissebb trendjeibe illeszkedő, jellegzetesen közép-európai ihletésű ruhadarabokat illetve kiegészítőket tervezzen és készítsen. A pályázat idén a feltörekvő pályakezdő tehetségekre koncentrál, tehát csak azok indulhatnak, akik még nem rendelkeznek négy önálló kollekcióval. Idén két kategóriában lehet indulni: öltözék- illetve kiegészítő-kollekcióval.

2014-ben a Gombold újra! egy újabb szintre lép. Idén már nem csak a kreativitás, hanem a vállalkozói kompetenciák is előtérbe kerülnek. A korábbi anonimitás helyett ezúttal a pályázók személyisége, tervezett márkájuk és szakmai életrajzuk is mérvadó a pályázat során. A magyar és más közép-európai tervezők nemzetközi bemutatkozása növeli mind Magyarország, mind Budapest esélyeit a régió kreatívipari csomópontjának címéért folytatott versenyben.

Jelentkezz!

Click Here to Leave a Comment Below