A világ játszóterei: a Budai-hegység

A hétvégén kirándulni voltunk. Imádok kint lenni a természetben. Kikapcsol, feltölt, rendbe tesz bennem dolgokat. Szeretnék a természetjárásról egy sorozatot írni, bemutatni a bejárt útvonalakat, megosztani Veletek a tapasztalatokat és szívesen fogadom a Ti élményeiteket is.

IMG_0353

Most hétvégén a Budai-hegységben jártunk és annyi, de annyi meglepetés színesítette az utunkat, hogy muszáj mesélnem erről! Autóval a Fenyőgyöngye Vendéglő közelében parkoltunk le, innen indultunk el és a kék jelzést követve első állomásként az Árpád-kilátót vettük célba. A kilátók eddig csak egy jó ürügyet szolgáltattak arra, hogy könnyebben döntsünk, merre is induljunk el az erdőben. Kilátó? Rendben, menjünk arra! De ez a pihenőhely egészen varázslatos. Gyönyörű a kilátás és a környezet is olyan, hogy szívesen elidőzik ott az ember. Maga a kilátó épülete nem magas, az egyik oldalán lévő kőfal pedig remek játékszer a nagyobbacska gyerekeknek. Az én majdnem 4 éves lányom is könnyedén felmászott a kőfalon, újra és újra, és ez az éppen ott lévő másodikosoknak is remek szórakozást nyújtott.

arpad-kilato

Innen a zöld jelzés mentén mentünk tovább. Utunk során nagyon sok érdekességet láttunk. Hernyókat, bogarakat, mókust és még egy türkizzöld színben pompázó párt is, két gyönyörű gyíkot, akik rögtön modellt is álltak nekünk a napsütésben! Megtalálod őket?

DSC_1455

Már egészen közel jártunk a végcélhoz, amikor egy nagyon kellemes kis helyre, a Macis parkoló mellett lévő játszótérre bukkantunk. Természetesen rögtön meg kellett állnunk és addig nem mehettünk tovább, amíg mindent ki nem próbáltak a lányok. Volt itt libikóka, mászófal, csúszda, hinta, kunyhó, természetesen mind-mind fából. De a hely igazi varázsát mégis a környezete adja. Körbe-körbe csak fák és bokrok, friss levegő és nyoma sem volt a belvárosban megszokott zsúfoltságnak. Amikor odaértünk, senki sem volt a játszótéren, így mi is bátorságot merítettünk, hogy pár eszközt kipróbáljunk. Aztán egyszer csak megjelent egy pár, akik laza természetességgel ráültek az egymás mellett lévő hintákra, hintáztak és csendben beszélgettek. Majd jött egy három fős család, egy anyuka és egy apuka, aki hordozóban hozta a pár hónapos kisbabájukat. Ők is kipróbáltak együtt pár eszközt és minden annyira csendes, kellemes és természetes volt így.

macis-parkolo

Szerintem építeni kellene sok-sok játszóteret a felnőtteknek is! 🙂 Te mit gondolsz?

Ha szívesen olvasnál még játszóterekről a világ minden tájáról, kattints ide!

 

Click Here to Leave a Comment Below