Laza, felhőtlen, nyári: Interjú Panyi Zsuzsival

A héten Panyi Zsuszi üvegékszer tervező, blogger és, nem mellesleg, 4 gyermekes anyukával csevegünk a nyari szünet szokasairól.

relax

Írd le életed álom nyaralását! VAGY: Ha elmehetnél életed álom nyaralására, hova mennél, mit csinálnál?

Hogy hova mennék, nem tudom. Nagyon szeretek utazni és nagyjából mindegy, hova! Szerintem bejönne NewYork, a spanyol tengerpart, ahol még sohasem jártam, de nekem tökéletes a Balaton-Felvidék is!

Álomnyaralásra nem vinnék gyerekeket, csak a férjemet. Sokáig aludnánk, majd kényelmesen megreggeliznénk. Utána NYC-ben múzeumba mennénk, a spanyol tengerparton és a Balaton mellett a strandon olvasnánk. Egy könnyű ebéd után lepihennénk, délután sétálni indulnánk és egy kellemes, házias helyen vacsoráznánk. Este a teraszon kellemes koktél vagy bor mellet beszélgetnénk! A program és a társaság fontosabb, mint a helyszín.

Hol szoktad tölteni a nyári szünetet?

A Balaton-Felvidéken. Néhány éve van ott egy kicsi pincenyaralónk minimális infrasruktúrával, internet nélkül. A ház előtt napi néhány autó megy el. Végtelen csend van. Azonban ha pörgésre vágyunk, akkor ott van Balatonfüred, a vízpart, megannyi kirándulási lehetőséggel, nem is beszélve a sok kultúreseménytől. Az ARTPLACC az egyik kedvencem!

Nagyon szretünk ott lenni. Nagyokat alszunk, egész nap a levegőn vagyunk, este egy pohár bor mellett beszélgetünk és nézzük a csillagokat. Mindketten a férjemmel pörgős helyen dolgozunk, nekeünk ez maga a Paradicsom! Éppen ezért idén január 1.-én az volt a programunk, hogy lementünk megnézni a házat. Ez a hely télen-nyáron csodás! Nem tudok betelni vele.

Ott lenni, annyit jelent, mint lelassulni. Reggelire omlettet készítek és ha hűbös van, akkor a sparherten teszem mindezt. Jó ott lenni, egymásra figyelni, ezt az egész család élvezi.

A házat ottléteink során folyamatosan újítgatjuk, csinosítgatjuk, amit rendszeresen meg is osztok a blogomban!

 

brush-calligraphy04

 

9328243901_21e59f0e8d_z

Főzöl a nyaralás alatt is vagy ilyenkor inkább az éttermet választod?

Vátozó, mivel van egy gluténmentes lányom, nehéz éttermet találnuk, ezért sokszor főzők. Egyszerű egytálételeket szoktam készíteni, olyanokat, amivel nem kell sok időt tölteni. Reggel egy kiadós reggeli aztán délután egy nagyobb étkezés. Mellette, meg ahogy alakul, valami apróság. Sokat főzök kint, tűzön bográcsban. Különösen, amikor vendégeket várunk. A szabadtüzön főzésnek más az íze, más a hangulata!

 

sparhert-mosogato

Mi a kedvenc nyári ételed?

Ha itthon vagyunk , akkor szeretünk grillezni, legtöbbször barátokkal együtt. Az aktuális kedvencem a flekken rizssalátával. A fokhagymás-majonézes saláta uborkával és a hodeg rizzsel nekem abszolút a nyárról szól.

Ilyenkor akkor jöhet buli buli hátán vagy inkább olvasással töltöd az időd?

Olvasok! Év közben a gyerekek és a munka tölti ki minden nem alvással töltött percemet, ilyenkor a gyerekeknek is kötelező napi fél órát olvasni és ezt az időt én is a régen halogatott könyveimmel szeretem tölteni!

Szereted a fesztiválokat?

Nem igazán! 4 gyerek mellett egész évben van itthon „fesztivál”, hangzavar. A csend kikapcsol. Amúgy is mindig kattog valamin az agyam, jó ha legelább kívül csend van.

Ha nyár akkor bűnbeesés? Mit engedsz meg magadnak ilyenkor, amit máskor nem?

Nem gondolom, hogy bűnbeesek, de lazábban élek. Lazábban öltözök, finomakat eszek, kirándulunk a családdal, egyszóval élvezem az életet, annak az apró örömeit. Egy szép virágot, egy jó fagyit. Én ezt inkább felhőtlenségnek nevezném, mint bűnbeesésnek!

 

baby-in-balaton

Melyik volt életed eddigi legjobb nyaralása?

A Balaton-Felvidéken kívül nagyon szeretek Észak-Afrikába utazni. Tunézia az egyik kedvencem. Szeretem az ottani embereket, ételeket a végtelen meleget és a homokot és a vele együtt járó semmittevést!

Melyik a kedvenc nyári helyed a városodban?

Szentendrei vagyok. Szentendrén a legjobb ilyenkor a Kacsakő-nél kiülni limonádét inni és a Dunát nézni. A gyerekek közben elmolyolnak a kavicsokkal és begázolnak a vízbe. Nekem egy egy tökéletes itthonynaralós délután!

Koktél inkább vagy limonádé?

Bármelyik, bármikor!

Mi az az egy dolog amit ezen a nyáron nem tudsz nelkülözni?

Az új arany IPhone-om és a kedvenc Nikon d5300-as fényképezőgépem. Legalább az egyiknek mindig vevelem kell lennie! Szereteim a hétköznapok, és a nyaralás különleges pillanatait megörökíteni. Mostanában sokat instagramozok. Nem beállított, mesterkélt képeket töltök fel, hanem a csodát keresem a mindennapokban és ezeket fotózom és instázom. Jó ránézni a képeimre és egy borúsabb, fárasztó napon, amikor nem jön össze semmi, arra gondolni, hogy mégis mennyi szépség és öröm vesz körbe. Ezt keresem minden nap! Mióta instagrammozok, állítom, hogy a szokásosnál is pozitívabban látom a világot!

 

 

És most jön a heti játékunk!

panyizsuzsigiveaway

Ezen a héten a nyeremény nem más mint egy pár bogyó v. kocka panyizsuzsi füli, tetszőleges színben, amit a 2015. július 15-én délig hozzászóló, hírlevelesek között fogok kisorsolni. (Igen, a játékban nem csak hozzászólni szükséges, hanem a hírlevélre feliratkozni is!) Itt:

A JÁTÉK LEZÁRULT, A NYERTES FLÓRA EZZEL A KOMMENTTEL: kék kockás fülbevalót szeretném :)

Click Here to Leave a Comment Below